Măsuri pentru îmbunătățirea serviciilor pentru turiști. Ce se schimbă

personal turism
personal turism

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a făcut modificări cu privire la calitatea serviciilor pentru turiști. Principala noutate se referă la personalul restaurantelor, bucătăriilor şi recepţiilor hotelurilor. Acum, personalul trebuie să fie calificat 100% indiferent de câte stele are unitatea de cazare. 

Înainte de actuala modificare calificările erau stabilite în funcție de numărul de stele. Astfel, pentru hoteluri/moteluri de cinci stele, calificare trebuia să fie de 100%, pentru cele de patru de 90%, pentru cele de trei, de 80% și pentru cele de o stea sau două de 50%. Modificarea se aplică și restaurantelor, unde la cinci stele, înainte de actuala modificare, personalul calificat trebuia să fie într-o proporție de 90%. Scădea cu câte zece procente până la trei stele. La o stea și două stele era de 40%. Acum, calificarea trebuie să fie de 100% indiferent de numărul de stele, specifică Lege Start.

"Am urmărit îmbunătăţirea serviciilor oferite către turişti, dar şi a calităţii managementului agenţilor economici. Printre altele, am prevăzut, ca noutate, ca personalul să fie 100% calificat pentru partea de recepţie şi cea de alimentaţie publică din unităţile de cazare. (…) Noi am considerat normal să fie personal calificat 100%, pentru că, indiferent dacă te duci la o stea sau la cinci stele, recepţionerul trebuie să fie calificat şi să ştie să vorbească o limbă străină şi să poată prezenta atracţiile turistice din zona respectivă. Şi la restaurante am considerat că trebuie calificare 100%, pentru că nu îţi poate face mâncare un şofer, de exemplu“, a declarat Răzvan Filipescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel