Martor: Tăriceanu și Truică la ziua de naștere a lui Tal Silberstein

Un martor a declarat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că Remus Truică şi Călin Popescu-Tăriceanu au participat în Israel la o petrecere organizată cu ocazia zilei de naştere a omului de afaceri Tal Silberstein, cel care a fost trimis în judecată în dosarul "Ferma Băneasa".

Cristian Relu Aparaschivei, fost colaborator şi şofer al lui Remus Truică, a fost audiat marţi în calitate de martor la Instanţa supremă, în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. 

Aparaschivei a declarat în sala de judecată că nu ştie dacă Tăriceanu a fost implicat în dosarul retrocedărilor privind Ferma Băneasa, însă a confirmat că exista o relaţie de afaceri şi de prietenie între Tăriceanu şi oamenii de afaceri israelieni implicaţi în acel dosar de retrocedări. 

"Ei aveau tot felul de întâlniri de afaceri, dar eu nu i-am vazut. Truică îmi spunea de regulă că se întâlnea cu Tăriceanu sau îl duceam chiar eu acolo, dar eu nu am participat la astfel de întâlniri. I-am văzut pe Remus Truică, Călin Popescu-Tăriceanu şi Tal Silberstein la serbarea zilei lui Tal Silberstein în Israel, unde am participat şi eu. Evenimentul a fost destul de scurt, doar 2 zile. Nu am auzit de la Remus Truică ca în retrocedările de terenuri să fie implicat Tăriceanu", a spus Aparaschivei. 

Acesta a adăugat că oamenii de afaceri israelieni au insistat ca documentele de vânzare-cumpărare pentru terenurile revendicate de prinţul Paul să fie întocmite la cabinetul de notar al soţiei lui Tăriceanu. 

Audierea lui Aparaschivei a avut loc în contextul în care acesta a făcut un denunţ la DNA în dosarul Fermei Băneasa, în care sunt judecaţi printre alţii Remus Truică şi oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein (fost consultant politic al lui Tăriceanu), Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi. 

Declarația fostei soții a lui Tăriceanu

Tot la acest termen al procesului, instanţa a audiat-o în calitate de martor şi pe Ioana Valmar, fosta soţie a lui Tăriceanu. 

Ioana Valmar a reluat declaraţia dată în calitate de martor la DNA în dosarul retrocedării Fermei Băneasa.

"Am fost contactată în calitate de notar în anul 2008, pentru autentificarea unui contract de vânzare - cumpărare pentru un teren. Această autentificare nu a avut loc. La DNA am relatat care au fost discuţiile cu părţile implicate, care era valoarea acelui teren pe grila notarilor. Reprezentanţii cumpărătorilor mi-au cerut să evaluez terenul la o valoare mult mai mică, taxele urmând a fi mult mai mici. Am menţionat procurorului dacă soţul meu ştia despre ce solicitau cumpărătorii. I-am adus la cunoştinţă soţului meu şi i-am spus că nu am fost de acord, iar el mi-a spus că am procedat corect. Mi-a zis să aplic legea. Am fost întrebată dacă cunosc mai multe persoane: Dan Andronic, Tal Silberstein şi Marius Marcovici. Am răspuns afirmativ. Ce relaţie erau între fostul meu soţ şi respectivele persoane. Am spus că au lucrat în campania din 2008. În ce îl priveşte pe Dan Andronic, am spus că am avut o relaţie de prietenie de familie", a declarat Ioana Valmar, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel