Martin Schulz răspunde la scrisoarea adresată de Emil Constantinescu

emil
emil

Martin Schulz, președintele Parlamentului European, i-a răspuns la scrisoarea adresată de fostul președinte al României, Emil Constantinescu,  în care acesta acuza presiunile făcute de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi de comisarul pe justiţie, Viviane Reding, de încălcare a suveranităţii României.

 "Dragă domnule Constantinescu,

 Vă mulţumesc pentru scrisoarea dvs. din 10 septembrie 2012 prin care mă informaţi despre poziţia dvs. în chestiunea situaţiei politice din România.

 Dezbaterea asupra evoluţiilor politice din România desfăşurată în timpul sesiunii plenare a Parlamentului European din 12 septembrie 2012 a oferit oportunitatea unui dialog deschis şi constructiv cu reprezentanţi ai diverselor grupuri politice.

 Discuţia s-a purtat într-un plan mai larg care a inclus şi o reflecţie asupra instrumentelor necesar a fi introduse pentru a monitoriza modul în care fiecare stat membru al Uniunii Europene respectă valorile pe baza cărora Uniunea a fost fondată: respectul pentru demnitatea umană, libertate, democraţie, egalitate, preeminenţa legii şi respectul faţă de drepturile omului.

 Este convingerea mea fermă că Parlamentul European este forul potrivit pentru dezbaterile privind modul în care se exercită democraţia şi se respectă legea în statele membre şi de asemenea este locul în care democraţia în Uniunea Europeană este protejată.

 26.10.2012

 Al dumneavoastră, cu sinceritate

 Martin Schulz"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel