Urmărește emisiunea live


Lovitură dură pentru Apple! Va plăti 450 de milioane de dolari

Curtea Supremă de Justiție a SUA a refuzat să examineze contestația depusă de grupul informatic Apple Inc. la o hotărâre anterioară a unui tribunal care a decis că producătorul telefoanelor iPhone și al tabletelor iPad s-a înțeles cu cinci editori pentru a crește prețul cărților electronice, informează AFP și Reuters.

Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 500 si 10.000 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.

În consecință, decizia pronunțată în 2013 de un judecător din New York va fi aplicată. Această decizie obligă Apple să plătească suma de 450 milioane de dolari pentru că este vinovat, alături de mari case de editură, de restrângerea concurenței pentru prețurile cărților electronice.

"Culpabilitatea Apple pentru că a conspirat cu bună știință cu editurile pentru a crește prețul cărților electronice a fost stabilită odată pentru totdeauna", a declarat Bill Baer directorul diviziei antitrust din Departamentul american al Justiției.

Înainte ca Apple să intre pe piața cărților electronice, în 2010, Amazon.com. cumpăra cărțile electronice la preț engros și ulterior alegea prețul de comercializare cu amănuntul astfel că a putut să impună un preț de referință de 9,99 dolari pentru numeroase cărți.

Apple a fost acuzat că în momentul lansării tabletei iPad, la începutul lui 2010, s-a înțeles cu editurile Hachette Book Group, HarperCollins Publishers, Holtzbrinck Publishers LLC (Macmillan) și Penguin Group pentru a majora prețurile celor mai vândute cărți electronice de la 12,99 până la 14,99 dolari.

Departamentul american al Justiției reamintește că cele cinci edituri au fost obligate deja să plătească 166 milioane de dolari consumatorilor pentru a soluționa plângerile din acest dosar, scrie agerpres.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel