Lidera Black Lives Matter, DEMISIE, după ce s-a aflat că este milionară. Facebook a blocat distribuirea informației

Lidera Black Lives Matter, Patrisse Cullors / Foto: Facebook
Lidera Black Lives Matter, Patrisse Cullors / Foto: Facebook

Lidera și cofondatoarea Black Lives Matter, Patrisse Cullors, a demisionat de la conducerea mișcării după ce s-a aflat că este milionară. 

Patrisse Cullors, lidera și cofondatoarea Black Lives Matter, a demisionat de la conducerea mișcării în urma scandalului creat cu privire la averea sa. Ea a susținut anterior că decizia sa nu are nicio legătură cu această controversă, transmite BBC. Finanțele activistei în vârstă de 37 de ani au fost supuse controlului luna trecută după ce s-a raportat că deține patru case.

Black Lives Matter a început ca un hashtag în 2013 și de atunci a devenit o mișcare globală împotriva rasismului. Patrisse Cullors a spus că va renunța la șefia Black Lives Matter pentru a se concentra asupra celei de-a doua cărți a sale, ”An Abolitionist’s Handbook”, dar și a unui proiect TV cu Warner Bros, despre viața persoanelor de culoare.

„Cu oameni inteligenți, experimentați și dedicați care susțin organizația în timpul acestei tranziții, știu că BLMGNF (Black Lives Matter Global Network Foundation) este pe mâini bune. Agenda fundației rămâne aceeași - eradicarea supremației albe”, a transmis Patrisse Cullors.

 

Black Lives Matter, donații de 90 de milioane de dolari

Cullors a declarat agenției de știri AP că demisia sa a fost planificată de mai bine de un an și nu are legătură cu acuzațiile că ar fi folosit în mod greșit donațiile pentru a-și achiziționa portofoliul de proprietăți. Nu există dovezi care să sugereze că a făcut acest lucru, susține ea.

"Au fost atacuri de dreapta care au încercat să-mi discrediteze caracterul și nu mă opresc din cauza a ceea ce crede dreapta despre mine", a spus ea.

Fundația BLM a declarat pentru AP în februarie că a strâns 90 de milioane de dolari (63 milioane de lire sterline) pe fondul protestelor de justiție rasială de anul trecut în urma asasinării lui George Floyd în Minneapolis, Minnesota.

Anul 2020, sold de peste 60 de milioane de dolari

Fundația a spus că a încheiat 2020 cu un sold de peste 60 de milioane de dolari, după cheltuieli de funcționare, subvenții pentru organizații conduse de negri și alte cheltuieli.

Luna trecută, New York Post a scris că doamna Cullors cumpărase o casă de lux de 1,4 milioane de dolari în Topanga Canyon, lângă Malibu, și deținea alte trei case, inclusiv o fermă personalizată în Georgia.

Facebook a interzis utilizatorilor să împărtășească informația, invocând probleme de confidențialitate, iar un jurnalist de culoare a spus că a fost blocat din contul său de Twitter după ce a postat articolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel