Legea pensiilor. Dragnea: Nu sunt afectate pensiilor militarilor

Valentin Vrabie, scrisoare deschisă pentru Dragnea: Vă solicit imperativ intervenţia
Valentin Vrabie, scrisoare deschisă pentru Dragnea: Vă solicit imperativ intervenţia

Noua lege a pensiilor nu se referă la 'pensiile speciale', iar pe acest subiect vor fi demarate discuţii cu asociaţiile cadrelor militare în rezervă, a declarat joi seara preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor.

'Această lege nu se referă la acele pensii de serviciu, pensii speciale, pensii ocupaţionale. În primul rând, aici trebuie să începem o discuţie cu asociaţiile, cel puţin cu asociaţiile cadrelor militare în rezervă, că au fost de la Ministerul de Interne, că au fost de serviciile secrete, că au fost de la Ministerul Apărării Naţionale. Eu, de exemplu, nu sunt de acord cu catalogarea pensiilor acestor ofiţeri în categoria pensiilor speciale, astea sunt pensii ocupaţionale şi trebuie să ne uităm cu atenţie dacă tot ceea ce s-a spus despre aceste pensii este un adevăr generalizat sau sunt într-adevăr pensii mici în comparaţie cu alte pensii.

Este la Parlament acum proiectul de adoptare a ordonanţei 59, de modificare a Legii 220 a pensiilor militare. O să încep discuţiile chiar în luna august cu o parte din colegii mei pe această lege şi o să invităm şi asociaţiile respective pentru a găsi care este cea mai bună soluţie, adică să găsim calea justă', a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Nu trebuie blamată nicio categorie de pensionari

El a adăugat că niciodată nu a fost de acord cu 'a blama categorii întregi de pensionari pentru că a ieşit undeva în evidenţă o pensie foarte mare'. 'Deci, n-aş vrea să mergem dintr-o extremă în altă extremă. Eu nu am niciun fel de teamă. Aşa cum am avut curaj să începem discuţiile pe salarizare, cum am avut curaj să începem discuţia pe legea pensiilor vom începe discuţiile şi despre această categorie ', a spus Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel