Iurie Leancă îi taie elanul lui Traian Băsescu: Moldova nu este pregătită să se unească cu România

leanca basescu
leanca basescu

Premierul moldovean,  Iurie Leancă, a declarat la Vilnius într-un interviu pentru RIA Novosti că Moldova  nu este pregătită să se unească cu România şi preferă să se integreze în Uniunea Europeană.

"Nu, pentru că ne stabilim sarcini concrete în ceea ce priveşte aderarea Moldovei la UE", a răspuns Leancă atunci când a fost întrebat dacă este posibilă o unire între cele două state.

 "Atunci când vom fi un (stat) membru UE, vom face parte dintr-un spaţiu economic şi comercial comun. Nu vor exista frontiere interne. Acesta este obiectivul pe care-l vizăm", a mai declarat premierul moldovean.

Această poziţie este opusă celei a României, care doreşte unirea cu Republica Moldova. Preşedintele român Traian Băsescu a declarat la Vilnius că unirea cu Republica Moldova constituie una dintre priorităţile politicii externe a Bucureştiului.

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, la TVR, că următorul proiect de ţară pentru România este întregirea ţării, menţionând că este convins că dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci România va fi pregătită.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel