Ipoteză halucinantă: Când și de ce vor dispărea oamenii din marile orașe

Încălzire globală
Încălzire globală

Un cercetător de la Universitatea din Hawaii avertizează că în următorii 40 de ani metropole precum New York, Londra sau Paris ar putea rămâne pustii din cauza temperaturilor foarte mari. El atrage atenţia că fenomenul de încălzire globală reprezintă o realitate inevitabilă.

În următoarea jumătate de secol, Pământul se va încălzi la un nivel extrem de periculos, susţine biologul Camilo Mora, într-un studiu publicat în revista Nature. Biologul american a realizat studiul împreună cu studenţii săi de la Universitatea din Hawaii, potrivit realitatea.net. El susține că schimbările climatice sunt ireversibile, iar reducerea emisiilor de carbon nu ar mai putea influența încălzirea globală.

Metropole de nelocuit

Mora spune că temperaturile vor creşte drastic, iar până la jumătatea acestui secol multe aglomerări urbane vor fi de nelocuit. Sute de milioane de oameni vor fi nevoiţi să fugă din calea căldurii extreme.

Cercetătorul american prezice că New York-ul va deveni de nelocuit până în 2047, Los Angeles-ul va rămâne fără locuitori, cel mai probabil până în 2048, iar Londra, până în 2056.

Aerul fierbinte, de nerespirat, va transforma regiuni întregi ale planetei în zone deşertice. Studiul a luat în calcul 265 de oraşe, iar estimările au o eroare de plus/minus cinci ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel