Ion Țiriac, investiție de sute de milioane de euro în Otopeni: Universitate, campus cu săli de sport și recuperare

Bogdan Bolojan / 03 feb 2018 / 15:39 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ion Țiriac a anunțat că a cumpărat deja terenul pentru a construi o mare universitate de sport care îi va purta numele. Proiectul, care va depăși suma de 300 de milioane de euro va putea primi aproximativ 8000 de studenți simultan. 

Universitatea va fi construită în Otopeni, acolo unde omul de afaceri a inaugurat deja un patinoar.

"Este un proiect care va costa cel puțin 300 de milioane de euro. Este o inițiativă foarte ambițioasă. Toată lumea zice să o lăsăm mai moale. Vreau ca din primul an să fie 2000 de studenți. Asta înseamnă că până în final, în anul 4 vei avea 8000 de studenți. Numai căminul va avea 4500 de camere. Universitatea se va numi Ion Țiriac sau Țiriac University. În trei-patru ani va fi funcțională. Eu n-am timp să mă cert cu nimeni, pentru că nu știu dacă mai am suficient timp să mă împac," a declarat Ion Țiriac.

Țiriac: Doi învățători conduc România

În ceea ce privește politica, Ion Țiriac spune ca peisajul duce lipsă de specialiști. 

"Eu nu vreau să fac o școală de profesori de sport. Eu vreau să fac o școală de specialiști de sport. Când ieși de acolo, să ieși antrenor la gimnastică, la natație, la ce vrei tu cu acte în regulă. În zona de politic nu este nimic. Un învățător este președintele țării, iar o învățătoare este prim ministru. Nu este nimic peiorativ în ce zic. Mare curaj, domle !

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26