Iohannis despre decizia PNL de a-l propune pe Cioloş premier după alegeri

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că decizia conducerii PNL de a-l propune pe Dacian Cioloş premier după alegerile parlamentare din 11 decembrie este o idee foarte bună.

Întrebat cum i se pare această decizie, preşedintele Iohannis a răspuns: 'Mi se pare o idee foarte bună', fără a face alte comentarii.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat luni că Biroul Politic Naţional a decis ca Dacian Cioloş să fie candidatul partidului pentru funcţia de premier, propunerea urmând să fie transmisă spre validare Consiliului Naţional al PNL.

Totodată, Iohannis a vorbit despre probleme României cu vizele pentru Canada.

'Recunosc că am fost un pic trist când am citit astăzi că negocierile nu au dus nicăieri, însă îmi permit să îmi păstrez un oarecare optimism rezervat pentru acest acord comercial între Uniunea Europeană şi Canada. S-a muncit cam şapte ani până acum şi ar fi foarte păcat acum, când mai este puţin, să se abandoneze aceste negocieri.

Probabil nu mai este realist să credem că în cursul acestei săptămâni se va semna, dar eu sper să se găsească înţelepciunea la cei care trebuie să continue negocierile şi să se finalizeze cu un acord comercial. Sigur, pentru România este o miză suplimentară aici, fiindcă renunţarea la vize pentru români este, cel puţin în această etapă, condiţionată de semnarea acordului. Însă şi dacă nu se va semna acordul, o să găsim căile potrivite pentru a continua discuţiile cu partea canadiană', a declarat Iohannis, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel