Inundaţii devastatoare. 20.000 de familii sinistrate

Inundatii - foto cu caracter ilustrativ
Inundatii - foto cu caracter ilustrativ

Locuinţele a 20.000 de familii au fost inundate după ce nivelul apelor fluviului Rio Paraguay a crescut considerabil în ultimele două săptămâni. 

În capitala Asuncion, unde trăiesc 2 din cei 7 milioane de locuitori ai ţării, situaţia este cea mai îngrijorătoare. Primarul a declarat miercuri stare de urgenţă pentru 90 de zile, relatează joi AFP. Banado Sur, un cartier din Asuncion situat în apropiere de fluviu, unde trăiesc 7.000 de familii, a fost grav afectat. "Victimele inundaţiilor au nevoie de acoperişuri de tablă, de lemn şi de orice fel de ajutor", a declarat ministrul Secretariatului Naţional de Urgenţă, Joaquín Roa, după ce a vizitat locuitorii grav afectaţi ai acestui cartier. 

Regiunea este des afectată de inundaţii



"Până acum, 20.404 de familii sunt afectate de ploile abundente care au căzut în luna martie în toată ţara", a spus ministrul. Creşterea nivelului Rio Paraguay, al doilea fluviu din bazinul Rio de la Plata, după Rio Parana, afectează cu regularitate populaţiile care trăiesc pe malurile sale, adesea familii de agricultori sărace care au plecat din zonele rurale pentru a se instala în Asuncion. Armata din Paraguay a distribuit până în prezent 400.000 de kilograme de alimente victimelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel