International Business Forum. Oprea: Consilierii, pregătiți pentru solicitările afaceriștilor români

Bogdan Cotigă / 30 aug 2018 / 13:10 Salveaza PDF Comentarii
Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, interviu. Informații cu impact major
Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, interviu. Informații cu impact major

Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români, ei au nume şi chip, sunt tangibili şi îşi fac treaba, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu- Ştefan Oprea.

'Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat lucrează pentru a deschide noi oportunităţi pentru exportatorii români prin acţiuni şi instrumente specifice: misiuni economice, forumuri şi comisii mixte guvernamentale de colaborare economică. Astăzi, reţeaua externă a Ministerului este un instrument de lucru uzual pentru companii, paradigma relaţiei stat-antreprenori s-a schimbat. Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români, ei au nume şi chip, sunt tangibili şi îşi fac treaba', a spus Ştefan-Radu Oprea.

Reîntoarcerea pe piețele arabe

Acesta a afirmat că s-a vorbit mult despre oportunitatea României - încă existentă - de a se reîntoarce competitiv şi solidar pe acele pieţe externe unde imaginea ţării noastre persistă graţie calităţii ridicate a produselor livrate anterior. 'Europa de Est, Africa, Orientul Mijlociu sunt spaţii provocatoare. Guvernamental, există mecanismele de colaborare pentru a consolida sau redeschide dialogul cu aceşti parteneri, dar este nevoie şi de interesul coagulat al mediului privat, pentru a acţiona împreună pe aceste spaţii', susţine ministrul. Oprea a precizat că recâştigarea acestor pieţe nu înseamnă neglijarea pieţei interne a UE, al cărei potenţial investiţional şi de absorbţie pentru mărfurile româneşti trebuie valorificat în continuare. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27