Urmărește emisiunea live


International Business Forum. Oprea: Consilierii, pregătiți pentru solicitările afaceriștilor români

Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, interviu. Informații cu impact major
Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, interviu. Informații cu impact major

Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români, ei au nume şi chip, sunt tangibili şi îşi fac treaba, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu- Ştefan Oprea.

'Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat lucrează pentru a deschide noi oportunităţi pentru exportatorii români prin acţiuni şi instrumente specifice: misiuni economice, forumuri şi comisii mixte guvernamentale de colaborare economică. Astăzi, reţeaua externă a Ministerului este un instrument de lucru uzual pentru companii, paradigma relaţiei stat-antreprenori s-a schimbat. Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români, ei au nume şi chip, sunt tangibili şi îşi fac treaba', a spus Ştefan-Radu Oprea.

Reîntoarcerea pe piețele arabe

Acesta a afirmat că s-a vorbit mult despre oportunitatea României - încă existentă - de a se reîntoarce competitiv şi solidar pe acele pieţe externe unde imaginea ţării noastre persistă graţie calităţii ridicate a produselor livrate anterior. 'Europa de Est, Africa, Orientul Mijlociu sunt spaţii provocatoare. Guvernamental, există mecanismele de colaborare pentru a consolida sau redeschide dialogul cu aceşti parteneri, dar este nevoie şi de interesul coagulat al mediului privat, pentru a acţiona împreună pe aceste spaţii', susţine ministrul. Oprea a precizat că recâştigarea acestor pieţe nu înseamnă neglijarea pieţei interne a UE, al cărei potenţial investiţional şi de absorbţie pentru mărfurile româneşti trebuie valorificat în continuare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel