Indienii de la Tata Motors vor să investească în România cât chinezii

tata motors dece
tata motors dece

Indienii de la "Tata Motors" se pregătesc să bage mulți bani în România. Dailybusiness.com scrie că firma negociază în prezent o posibilă investiție în parcul industrial Tetarom 3.

Se pare că ca indienii ar vrea să transforme România într-o rampă de lansare pentru produsele lor în UE, de la automobile, la camioane și autobuze, citează jurnalul.ro. Investița s-ar ridica la un miliard de euro, ceea ce presupune o linie de producție în toată regula, întinsă pe 28 de hectare, cu 5.000 de angajați, în fosta locației a fabricii Nokia.

Tata Motors a devenit cunoscută la nivel internațional, mai ales după ce a lansat celebra Nano, cea mai ieftină mașină din lume, de 2.500 dolari. Dar producția acestui model la Jucu nu va fi posibilă fără o adaptare la standardele de calitate și siguranță europene, ceea ce va presupune costuri mai ridicate.

Indienii nu au o prezență foarte pregnantă pe piața românească, deocamdată Tata Motors vânzând modelele Safari Dicor și Telcoline, la prețuri între 9.000 și 18.000 euro.

Tata Motors este al patrulea producător mondial de camioane și al doilea de autobuze. Compania a fost fondată în anul 1945.  Abia în anii 2000, au început să se dezvolte spectaculos,  preluând mărci cunoscute, precum Daewoo automobile comerciale, Jaguar și Land Rover.

Se pare că România a devenit pământ fertil pentru investitori, după ce statul a semnat cu China Huadian Engineering memorandumul de înţelegere pentru construcţia unui nou grup energetic la Rovinari. Investiția se pare că va fi, de asemenea, de un miliard de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel