În Algeria ar fi trei români ostatici. Teroriștii, îmbrăcați în uniforma armatei

Soţia unui inginer petrolist român, care lucrează în Algeria, a mărturisit că la In Amenas mai sunt trei români ostatici, colegi cu soțul ei. Femeia, de asemenea angajată la aceeaşi companie, a scăpat ca prin urechile acului, fiind în concediu.  

"Iniţial ştiam că sunt patru români în rafinărie însă unul s-a întors acasă, unul este dat dispărut, iar doi au reuşit să contacteze familiile şi să le spună că sunt ascunşi prin subsolurile rafinăriei", a mărturisit femeia, pentru ziarulring.

Ea spune că teroriștii au avut blat cu paza.  "Teroriştii care au atacat şi au luat ostatici erau îmbrăcaţi în uniforme militare şi aveau maşină de-a armatei. Când se face schimbul de tură, angajaţii sunt duşi cu maşinile un kilometru până la avionul uşor care îi transportă din deşert. Sunt câte 7-8 persoane într-o maşină. Teroriştii au atacat una dintre maşinile care duceau muncitorii la avion - şi în care se află şi acest român despre care nu mai ştim absolut nimic - au întors-o din drum şi, împreună cu maşina lor, care era tot cu însemnele armatei algeriene, au intrat în bază. Paza nu a reacţionat în niciun fel. După cum a reacţionat paza există blat între terorişti şi membri ai armatei pentru că toate aceste maşini militare au însemne, numere, soldaţii trebuie să spună pazei din ce unitate sunt. Ori, în acest caz, au intrat direct, fără probleme. Au intrat în bază, i-au strâns pe toţi muncitorii găsiţi acolo şi i-au legat. Despre românul aflat în maşina întoarsă din drum de terorişti nu se ştie absolut nimic", explică femeia.

Soția inginerului, și ea de profesie inginer petrolist, a mai spus de ceilalți doi români ascunși în subsol: "Ceilalţi doi români aflaţi în bază erau într-un birou când a avut loc atacul şi au reuşit să fugă. S-au ascuns. Instalaţiile acelea din rafinarie sunt mari, există subsoluri, lifturi, cotloane pe care angajaţii le ştiu foarte bine. Au reuşit să sune şi să spună că sunt în viaţă, apoi nu au mai răspuns. Probabil nu mai au baterie la telefon. Sunt izolaţi şi nu ştie nimeni de ei. Există şi riscul să fi fost găsiţi de atacatori însă sper din suflet să nu fie aşa şi să fie toţi teferi". Ea a adăugat că "Autorităţile române ar trebui să facă ceva. Probabil în acest moment nici nu se ştie oficial că trei români sunt încă acolo. Ar trebui să-i caute măcar pe cei doi despre care se ştia că sunt în viaţă dar stau ascunşi. Poate ei se tem să iasă pentru că nu ştiu ce vor găsi afară, atâta vreme cât şi teroriştii aveau uniforme militare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel