ÎCCJ, schimbări. Judecătoarea Tatiana Lucia Rog îi ia locul lui Ionuț Matei

ÎCCJ, schimbări. Judecătoarea Tatiana Lucia Rog îi ia locul lui Ionuț Matei / Foto: Pixabay
ÎCCJ, schimbări. Judecătoarea Tatiana Lucia Rog îi ia locul lui Ionuț Matei / Foto: Pixabay

Judecătoarea Tatiana Lucia Rog îi ia locul în Completul de 5 lui Ionuț Matei, la ÎCCJ.

Judecătoarea Tatiana Lucia Rog îi ia locul în Completul de 5 lui Ionuț Matei, la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce magistratul cunoscut pentru că a făcut parte din complete care au dat condamnări celebre s-a pensionat, transmite Mediafax.

În urma tragerii la sorți care a avut loc miercuri la Înalta Curte de Casație și Justiție, Sala Secțiilor Unite, judecătorul Tatiana Lucia Rog, din cadrul Secției Penale, a fost desemnată membru titular pentru Completul de 5 judecători – Penal 2 – 2021.

Tragerea la sorți a avut loc ca urmare a eliberării din funcție, prin pensionare, a judecătorului Ionuț Mihai Matei, membru titular al respectivului complet.

Ionuț Mihai Matei a făcut parte din Complete care au dat condamnări celebre: dosarul Ferma Băneasa, Adrian Năstase sau Remus Truică sau avocatul Robert Roșu. Judecătorul Ionuț Mihai Matei are 49 de ani.

VEZI ȘI: Solicitarea ÎCCJ după ce CCR a decis că nu mai pot exista decizii ale instanței fără motivări

Cine este Tatiana Lucia Rog

Tatiana Lucia Rog a făcut parte și din Completul de 5 judecători (C5) al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), care a pronunțat verdictul definitiv în procesul liderului PSD, Liviu Dragnea, în 2019, în dosarul DGASPC Teleorman. Sentința fusese dată atunci de Tatiana Lucia Rog, alături de alte patru judecătoare: Simona Daniela Encean, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa. 

Tatiana Lucia Rog este considerată în sistemul de justiție drept profesionistă, însă ”formalistă” sau ”proceduristă”, au explicat pentru G4media surse din preajma judecătoarei, care au dorit să își păstreze anonimatul. ”Se uită cu lupa după cea mai mică greșeală”, au explicat aceleași surse în anul 2019.

Tatiana Lucia Rog a făcut parte din completul de 3 judecători care l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 1 an de închisoare cu suspendare, la fond (în prima instanță), în dosarul Referendumul. Este soția generalului SRI, Anton (Toni) Rog, șeful Cyberint.

VEZI ȘI: CCR, explicație de ce este constituţională desemnarea fără tragere la sorţi a judecătorilor din completurile de trei de la ICCJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel