Hossu Longin: ANI, ciocanul din mâna Monicăi Macovei cu care ne lovește în cap

hossu_longin
hossu_longin

Lucia Hossu Longin consideră că cercetarea ei de către ANI este o pedeapsă politică, ca urmare a faptului că a vorbit într-o emisiune despre imixtiunile "grosolane" ale europarlamentarului PDL Monica Macovei în justiție, și a cerut sprijin USL-ului pentru depolitizarea Agenției, devenită un "ciocan" în mâna democrat-liberalei cu care sunt loviți cei incomozi.

"Decizia nu aparţine ANI, aparţine instanţei de judecată, m-am adresat mai de mult unei case de avocatură prestigioasă şi voi da în judecată ANI. Deci care este istoria? După ce am ieşit la pensie, mi-am deschis o societate, asta a fost exact în momentul crahului financiar. Deci nu am derulat niciun contract de un leu, un leu nu a intrat şi nu a ieşit din societate. Am făcut-o în ideea de a-mi asigura un venit pentru că ieşisem cu o pensie mizerabilă de 8 milioane. Am suspendat-o, deci de vreme ce nu am derulat niciun contract, absolut cu nimeni, de nicio valoare, nu văd în ce context incompatibilitatea", a explicat, la Antena 3, Lucia Hossu Longin, situația firmei Letti Lou Film SRL, potrivit NewsIn.

Hossu Longin, actual membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), susține că cercetarea ei are iz politic, întrucât la o săptămână după ce a atacat-o pe Monica Macovei, a primit plicul de la ANI. "Eu ştiu foarte clar de unde mi se trage asta. Mulţi oameni răspund la asemenea momente că e o chestie politică, dar eu vă spun cu tot adevărul pe care îl pot exprima: este o pedeapsă, o sancţiune politică. În urmă cu mai multă vreme, înainte de a veni hârtia de la ANI am vorbit într-o emisiune despre imixtiunile dnei Macovei în justiţie, imixtiunile grosolane, era vorba şi de cei de la spitalul de urgenţă duşi la anchetă. Imediat după o săptămână a venit plicul de la ANI şi a urmat drumul pe care îl vedeţi. Asta e societatea în care trăim", a acuzat Longin, care cere sprijinul USL pentru depolitizarea ANI.

"Eu mă întreb de ce n-a fost schimbată acea persoană de la conducerea ANI care lucrează sub dicteu politic. De ce n-a fost schimbată? Ce aşteaptă USL, aşteaptă un cârd de victime? Să ne aliniem aşa un rând, toţi care suntem victimele acestor abuzuri? (...) Eu cer sprijinul USL-ului ca să depolitizeze instituția ANI, s-o scoată din mâna Monicăi Macovei și să nu mai fie ciocanul cu care ne lovește în cap. Eu rog USL-ul să-și arunce privirea asupra modului cum lucrează ANI", recomandă Lucia Hossu Longin actualei guvernări.

Argumentele celor de la ANI potrivit cărora membrilor CA al TVR li se aplică regimul incompatibilităţilor miniştrilor sunt "aberante", este de părere Hossu Longin. " Eu le-am recomandat celor de la ANI să ne atenţioneze ca membri ai CA când suntem numiţi. Noi nu suntem asimilaţi cu rangul de ministru, ci doar preşedintele. Am cerut la ANI, le-am spus că ar trebui ca în clipa în care numesc demnitari să existe un formular care să te pună în gardă. Pentru că legea mea de funcționare nu prevede o asemenea incompatibilitate, ea este extrasă din alte legi", a notat Lucia Hossu Longin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel