Guvernul nu mai plătește ajutorul de urgență promis angajaţilor Oltchim

oltchim
oltchim

Angajații de la Oltchim nu vor mai primi ajutorul de urgență de 1.400 de lei promis de Guvern încă din luna octombrie, decizia fiind luată, joi, în ultima ședință a Executivului din acest an. 

„Hotărârea Guvernului nr.975/2012 privind acordarea unor ajutor de urgenţă, publicată în Monitorul Oficial din 11 octombrie 2012, cu modificările ulterioare se abrogă”, se arată în HG semnată de premierul Victor Ponta în data de 27 decembrie şi publicată vineri în Monitorul Oficial.

La începutul lunii octombrie, Executivul a anunţat că va acorda un ajutor de urgenţă de 1.400 lei tuturor angajaţilor de la Oltchim şi Arpechim. Câteva zile mai târziu a fost aprobată HG nr. 975/2012 prin care se stabilea că doar o parte din angajaţii de la Oltchim vor primi un ajutor de urgenţă de 1.400 lei, suma urmând să fie plătită în două tranşe.

„Suma acordată cu titlu de ajutor de urgenţă este de 1.400 lei şi se plăteşte de către agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene în a căror rază teritorială domiciliază persoanele beneficiare, în două tranşe egale, în lunile octombrie şi noiembrie 2012”, se precizează în HG 975/2012.

În data de 30 octombrie, Executivul a emis o nouă hotărâre care stabilea că ajutoarele vor fi acordate într-o singură tranşă, în luna decembrie, Guvernul motivând că nu a fost "suficient timp" pentru realizarea tuturor procedurilor administrative care să permită deja plata primei tranşe.

Tot atunci, Guvernul anunţa că va notifica oficial Comisia Europeană pentru acordarea la Oltchim a unui ajutor de urgenţă de 20 milioane euro.

După ce în şedinţa de joi, Executivul a decis însă să abroge hotărârea privind acordarea de ajutoare de urgenţă pentru angajaţii Oltchim. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a arătat că aceste ajutoare nu au mai fost acordate deoarece nu mai era cazul, angajaţii încasând între timp salariile restante. Acordarea ajutoarelor ar fi generat, în opinia ministrului, o situaţie discriminatorie între beneficiarii ajutoarelor, care ar fi încasat atât salariul, cât şi ajutorul social, şi ceilalţi angajaţi care ar fi primit doar salariul.

Pe de altă parte, ministrul a arătat că, dacă va fi cazul, Guvernul va emite o nouă hotărâre privind acordarea de ajutoare, dar că se speră să nu mai apară o situaţie care să impună o astfel de măsură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel