Giurgiu: Pilot mort, în urmă prăbușirii unui avion de mici dimensiuni

accident_comana
accident_comana

Accident aviatic în Giurgiu. Pilotul unui avion de mici dimensiuni a murit în această dimineață la spital, unde a fost transportat după ce aparatul său s-a prăbuşit duminică noapte la Comana, în judeţul Giurgiu.

Pilotul, în vârstă de 51 de ani, a decolat de pe aerodromul Clinceni, iar când încerca să ajungă înapoi avionul s-a prăbuşit. Pilotul era singur în aeronavă, iar în urma impactului avionului cu solul, bărbatul a suferit răni grave, el nemaiputând fi salvat, ulterior, de medicii spitalului din Capitală, unde a fost transportat.

"Pilotul a fost grav rănit. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care l-a preluat pe bărbat şi l-a transportat la un spital din Capitală. Am fost anunţaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, de o persoană, că a căzut un avion de mici dimensiuni în apropierea aerodromului Comana, fiind vorba despre un aparat de zbor YR 5083. Pilotul avea 51 ani, era din Bucureşti, iar zborul se pare că era neautorizat şi a început cu decolare de pe aerodromul Clinceni. Pilotul a fost rănit grav, a suferit politraumatisme, şoc traumatic, şoc hemoragic, fracturi la bazin, picioare, gambe, ulterior a decedat la spital", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisar Cristian Şuţă.

Primele date arată că bărbatul era un pilot experimentat. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au preluat cazul și urmează să stabilească dacă tragedia a fost provocată de o defecţiune tehnică sau o eroare umană.

Potrivit experților, acest tip de avion nu este prevăzut cu aparatură pentru zbor pe timp de noapte, motiv pentru care zborurile după apusul soarelui nu sunt permise cu astfel de aeronave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel