Gitenstein: Cum poate profita România de situația din Ucraina

Mark-gittenstein
Mark-gittenstein

Fostul ambasador al SUA la București, Mark Gitenstein, a transmis că situaţia din Ucraina a amplificat reticenţa investitorilor străini faţă de ţările din regiune, arătând că România este poziţionată mult mai bine decât aproape orice altă ţară din regiune, întrucât a implementat multe din reformele convenite cu FMI.

Mark Gitentein a fost întrebat, la Pro Tv, despre cum ar putea situaţia din Ucraina să influenţeze imaginea României în faţa investitorilor.

"Chiar înainte de criza ucraineană erau îngrijoraţi, mai întâi de Europa, în al doilea rând, de sud-estul Europei. Acum, cu Ucraina, sunt sigur, şi am avut dovada când am vorbit cu oamenii, că sunt preocupaţi de implicaţiile pe care le va avea pentru România. Pentru un investitor de peste Ocean, care priveşte această regiune, toate aceste ţări sunt băgate în aceeaşi oală. Un lucru nedrept, incorect, dar asta este vestea rea.

Vestea bună este că România este mult mai bine poziţionată decât aproape orice altă ţară din regiune. În primul rând, pentru că aţi implementat multe dintre reformele FMI, situaţia fiscală este destul de bună, nivelul datoriei este mic, creşterea PIB-ului este printre cele mai mari din UE, ceea ce e foarte impresionant", a răspuns fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel