Gigi Becali şi Victor Babiuc, trimişi în judecată de DNA în dosarul privind schimbul de terenuri MApN

Gigi Becali (2)
Gigi Becali (2)

Fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, şi finanţatorului clubului de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali, au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind schimbul de terenuri dintre MApN şi omul de afaceri.

Alături de cei doi, procurorii anticorupţie i-au mai deferit justiţiei şi pe Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale şi fost şef al Marelui Stat Major General, precum şi pe fiica lui Victor Babiuc, Ioana Babiuc.

Dumitru Cioflină este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, iar Victor Babiuc, fost ministru al Ministerului Apărării Naţionale în perioada decembrie 1997 - 2000, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi luare de mită, respectiv 3.000 de dolari. Ioana Cristina Anca Babiuc este acuzată de complicitate la luare de mită. De asemenea, Becali este acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 1996 - 1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu inculpatul Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 ha teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de aproximativ 900.000 USD.

Ministerul de Finanţe s-a constituit parte civilă în proces cu suma de peste 940.000 USD, iar în vederea recuperării acestei pagube procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile şi imobile ale inculpaţilor Cioflină, Becali şi Babiuc. De asemenea, în vederea confiscării speciale s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra terenului în suprafaţă de 700 m2 aparţinând inculpatei Ioana Cristina Anca Babiuc.

Procesul va începe în 18 ianuarie 2011 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel