Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a emis un ordin prin care interzice utilizarea E-urilor la fabricarea pâinii şi a produselor de panificaţie, cu excepţia zaharurilor şi a caramelului pentru pâine din malţ.
Potrivit ordinului ANPC, producătorii nu vor mai avea voie să folosească niciun fel de colorant, cu excepţia zaharurilor şi a caramelului pentru pâine din malţ, acesta din urmă fiind cel mai utilizat colorant din industria alimentară, relatează Digi24.
De asemenea, conform noilor reguli, pâine va trebui să cântărească minim 300 de grame, iar specialităţile de panificaţie, 150 de grame.
Noua reglementare ar putea intra în vigoare în mai puţin de o săptămână, după ce reprezentanţii ANPC şi patronatele vor discuta şi vor stabili forma finală a proiectului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu