Femeia care a cerut eutanasierea a murit, joi seara

Femeia din Turnu Măgurele care a cerut în urmă cu câteva zile să fie eutanasiată, din cauza unei boli incurabile,  a murit joi seara.  Avea 49 de ani şi fusese diagnosticată cu dublă tumoră cerebrală. CNAS nu i-a putut oferi tratamentul adecvat, deși femeia obținuse acest drept în urma unei hotărâri judecătorești. După acest eșec, femeia  a trimis o scrisoare autorităţilor prin care cerea să moară cu demnitate.

[caption id="attachment_328431" align="alignnone" width="640"] Foto: Antena 3[/caption]

Autorităţile au amânat atât de mult decontarea tratamentului pentru Mioara Dumitrescu, încât starea ei s-a agravat şi femeia abia mai putea respira. Casa de Sănătate Teleorman nu i-a plătit medicamentele, cu toate că familia a câştigat în instanţă acest drept, scrie Antena 3.

Mioara Dumitrescu şi-a dat seama că în lipsa tratamentului este condamnată la moarte şi înainte să-şi piardă puterile le-a scris autorităţilor să o lase să moară cu demnitate.

Medicamentul de care avea nevoie era un citostatic foarte scump, costă 4.000 de euro o singură serie, iar femeia avea nevoie de una la trei saptămani. Medicamentul nu se regăsea iniţial pe lista celor care se decontează.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel