Factura spitalizării Regelui Cioabă în Antalya a fost emisă. Vezi la cât se ridică

cioaba1
cioaba1

Factura pentru spitalizarea Regelui Cioabă în spitalul din Antalya se ridică la circa 40.000 de dolari, potrivit informațiilor RTV. Președintele Traian Băsescu se pare că a  intervenit la instituțiile statului pentru a vedea modul în care pot fi decontate cheltuielile de spitalizare ale regelui. Fiul lui Cioabă acuză Ambasada română din Turcia pentru neimplicarea în rezolvarea cazului tatălui său.

Potrivit RTV, Președinția ar fi cerut la Guvern detalii despre procedura de decontare, respectiv președintele Traian Băsescu ar fi dorit să știe cât și în ce fel pot fi decontate   facturile referitoare la spitalizarea lui Florin Cioabă în Antalya. Există un formular care ar fi trebuit completat în momentul internării în spital, formular care ar fi trebuit să asigure costurile decontate de statul român.

Despre acest formular, reprezentantul Asociaţiei pentru protecţia pacienţilor, Vasile Barbu, a declarat că nici nu se mai pune vorba despre acest formular, deoarece acesta trebuia completat înainte de plecarea în Turcia. Regele Cioabă trebuia să-și facă o asigurare medicală limitată de risc pentru Turcia, astfel că acesta era acoperit de un  astfel de risc. "Persoana nu  a respectat niște reguli de protejarea propriei persoane, deci eliminarea riscului  financiar în caz de boală pe teritoriul unui alt stat. Statul român nu are nicio obligație. Din păcate, din motive electorale, politicienii noștri încearcă să facă tot felul de facilități. Au fost niște facilități pentru anumite persoane. Discriminarea pozitivă aici este nepotrivită pentru că avem N cazuri de copii, de persoane care merg în afară încercând de multe ori chiar să mimeze un act turistic, crezând că pe teritoriul respectiv poate beneficia de asistență medicală gratuită".

Bogdan Oprea a negat implicarea  președintelui Traian Băsescu  la vreo instituție publică referitor la cazul Florin Cioabă. "Nicio persoană din partea președintelui României, nici președintele României nu s-a interesat la nicio instituție publică, la niciun reprezentant al vreunei instituții publice, sau n-a  vorbit cu vreun membru al  familiei legat de costurile spitalizării, aducerii în țară a domnului Florin Cioabă", a declarat reprezentantul Administrației Prezidențiale la RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel