Expert în aviație: Ce s-ar fi putut întâmpla cu avionul dispărut

Expertul în aviație Sorin Stoicescu susține că, în lipsa unor informații clare, s-ar putea emite mai multe ipoteze privind dispariția de pe radar a avionului Boeing 777 operat de compania aeronautică din Malaezia. El a arătat că printre cauzele posibilei prăbușiri ar putea fi enumerate "un atac banditesc", "o cedare tehnică" sau chiar "ciocnirea cu un obiect aerocosmic neidentificat".

„Dârele de petrol pot să fie o probă semnificativă a prăbușirii aeronavei și inclusiv a faptului că semnalele stației, pe 121,5 pentru avioane, precum și 243 pentru zona militară, nu au fost interceptate. Înseamnă că avionul a căzut într-o zonă de mare adâncime iar prezența celor nouă nave este datorită faptului că se încearcă cu ajutorul unor sonare să se stabilească locul exact al prăbușirii”, a explicat Sorin Stoicescu, citat de digi24.ro.

„Un atac terorist sau banditesc se lovea de această problemă (n.r. - cabina ranforsată), bineînțeles, dacă la bord s-au respectat toate regulile privind ținerea ușii închise la cabină”, a continuat expertul în aviație.

„Pe de altă parte, putem să ne gândim în același timp la o cedare tehnică, de exemplu la sistemul automat de tracțiune al motoarelor, la motoare în sine sau alte sisteme. Există vicii ascunse la orice aeronavă, oricât ar fi de modernă, și putem să ne gândim la foarte multe ipoteze. În cazul de față, putem să ne gândim chiar la lovirea unui obiect aerocosmic neidentificat. Cine știe”, a încheiat Sorin Stoicescu.

Vezi și: Un Boeing 777 a DISPĂRUT de pe radar. S-ar fi PRĂBUȘIT în mare. Are 239 de persoane la bord din 15 țări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel