Dragnea: Regionalizarea ar trebui să fie gata în decembrie

liviu dragnea dece
liviu dragnea dece

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a vorbit, marți, despre proiectul de regionalizare a României, anunțând că, cel târziu în decembrie 2013, ar trebui să fie funcționale regiunile cu structurile de conducere deja alese, arătând că în septembrie va fi referendumul pentru revizuirea Constituției, transmite Mediafax.

”Cel târziu în decembrie trebuie să fie funcţionale cu structurile de conducere deja alese, consiliile regionale şi preşedinţii sau guvernatori, cum se vor numi. Dorinţa este ca regiunile administrative înfiinţate să devină partenere direct cu Comisia Europeană”, a spus Liviu Dragnea.

Pentru a fi precizată noțiunea de regiune, ca unitate administrativ-teritorială, demnitarul a declarat că mai întâi trebuie modificată Constituția. ”Preconizăm referendumul pentru modificarea Constituţiei undeva în luna septembrie, probabil că imediat după aceea vom veni cu tot pachetul de legi pe care-l elaborăm până atunci şi pregătim şi cadrul instituţional necesar”, a explicat Dragnea.

Vicepremierul a dat asigurări că procesul de regionalizare nu va genera noi cheltuieli, ci dimpotrivă. Totodată, procesul de regionalizare se va derula în paralel și în strânsă legătură cu descentralizarea și nu vor fi necesare costuri suplimentare.

”Vor pleca competenţe de la nivelul Guvernului către regiuni, în special competenţe de dezvoltare regională. De asemenea, procesul de descentralizare a competenţelor de la nivel ministerial către regiuni şi judeţe va determina o subţiere a personalului la structurile deconcentrate din judeţe şi, automat, şi la ministere personalul se va diminua”, a adăugat ministrul Dezvoltării.

Potrivit lui, nu se vor face angajări noi, pentru că aparatele proprii ale viitoarelor regiuni vor fi actualele agenții de dezvoltare regională.

”Vom păstra şi pentru regiuni normative de personal şi stadarde de cost pentru cheltuieli de funcţionare. Tot procesul nu va genera cheltuieli publice, dimpotrivă”, a mai declarat vicepremierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel