Dosarul Poșta Română: Zsolt Nagy, 3 ani şi 6 luni cu suspendare. Tudor Chiuariu, achitat

posta
posta

Magistrații ÎCCJ s-au pronunțat, marți,  în  dosarul Poșta Română.  Fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare,iar  fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a fost achitat. În acelaşi dosar au fost condamnaţi Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR, Emanoil Lepădatu, directorul economic executiv al CNPR, şi Ioan Folfă, administratorul societăţii Topcadex 99. Decizia nu este definitivă.

Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul privind terenul atribuit Poştei, potrivit deciziei de marţi a instanţei supreme.

 Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR, a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare, iar pe Emanoil Lepădatu, directorul economic executiv al CNPR, la cinci ani de detenţie.

 Ioan Folfă, administratorul societăţii Topcadex 99, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Dan Mihai Toader, fost directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Andrei Marinescu, fost director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică a CNPR, Emanoil Lepădatu, fost director economic executiv al CNPR, foştii miniştri Zsolt Nagy şi Tudor Chiuariu, precum şi Ioan Folfă au fost trimişi în judecată în decembrie 2010, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial şi stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu ocazia unei operaţiuni comerciale, privind înstrăinarea unui teren din Calea Victoriei 133-135 din Capitală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel