Dosar penal pentru șefii minerilor, în cazul reținerii CI ale ortacilor

mineri
mineri

Ofițerii de la serviciul de investigare Gorj au întomit un dosar penal privind împiedicarea exercitării dreptului la vot, după ce mai multe persoane de la Complexul Energetic Oltenia au fost audiate în legătură cu informațiile privind reținerea cărților de identitate ale minerilor, pentru a nu se prezenta la referendumul din 29 iulie.

Ofiţeri de la servicul de investigare a fraudelor s-au autosesizat ca urmare a relatărilor din presă şi au întocmit un dosar penal privind împiedicarea exercitării dreptului la vot. "În acest dosar, sunt audiate 15 persoane, dintre care 3 cu funcţii de conducere", a spus Daniel Ticu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj, adăugând că audierile se desfăşoară sub supravegherea unui procuror, scrie Romania TV.

În paralel cu investigaţiile poliţiştilor, conducerea Complexului a dispus o anchetă internă cu privire la aceste informaţii, urmând ca informaţiile care vor rezulta să fie prezentate şi organelor de urmărire penală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj susţine că şefii din Divizia Minieră au strâns buletinele ortacilor, iar presiunile asupra minerilor s-au făcut în minele din zona Rovinari.

Șefii diviziilor cu afilităţi PDL au sarcină de partid să le transmită oamenilor să stea acasă, potrivit președintelui CJ Gorj. Mai mult, şefii ortacilor le-ar fi cerut minerilor să îşi lase actele la serviciu până după referendum.

Deoarece minerii din Gorj se tem că îşi vor pierde locul de muncă, ei au cerut ajutorul liderilor PSD şi PNL din judeţul Gorj, care, la rândul lor, cer organelor statului să intervină, având în vedere faptul că majoritatea directorilor de la Complexul Energetic Oltenia sunt aceeaşi care până nu demult au fost susţinuţi de PDL.

Marţi dimineaţă, reprezentanţi Complexului Energetic Oltenia au declarat că vor răspunde în scris la aceste acuzaţii în timpul acestei zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel