Domeniul la care România este lider în UE

România a înregistrat a înregistrat cea mai mare creştere lunară a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, 5,1%, în luna ianuarie 2017 comparativ cu luna decembrie 2016, potrivit datelor publicate astăzi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, lucrările de construcţii au scăzut cu 2,3% în luna ianuarie 2017 comparativ cu luna decembrie 2016, în timp ce la nivelul Uniunii Europene s-a înregistrat o scădere de 1,5%. În ritm anual, luna ianuarie 2017 comparativ cu luna ianuarie 2016, lucrările de construcţii au scăzut cu 3,3% în Uniunea Europeană şi cu 6,2% în zona euro.

România se situează printre ţările membre UE în care lucrările de construcţii au scăzut în ritm anual, cu un declin de 1,7%, însă este vorba de o îmbunătăţire semnificativă faţă de luna decembrie 2016 când România a avut cea mai mare scădere lunară a lucrărilor de construcţii din UE, minus 26,7%.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 66,5% în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu luna precedentă, pe fondul declinului lucrărilor de reparaţii capitale cu 88,2%, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 72,4% şi al lucrărilor de construcţii noi cu 57,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 5,1%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi cu 26,3%. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 1,1%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 48,7% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,3%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 6,6%, potrivit datelor Eurostat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel