Documentele care arată că Liviu Avram, de la Adevărul, a luat bani de la Sima

Documente obţinute de DeCeNews arată că jurnalistul Liviu Avram de la "Adevărul" și, probabil, șeful său, Grigore Cartianu, au fost finanțați de firma de brokeraj a lui Cristian Sima, cu sume variind în jur de 640.000 de euro.

Bizarul scandal financiar declanşat de fuga din ţară a brokerului Cristian Sima, în care victimele păgubite cu milioane de euro se sfiesc să depună  plângeri penale, s-a bazat până acum pe vorbe - mai exact pe cele afirmate de fugar în cadrul unor scrisori trimise către mass-media din România. Odată cu demararea unor verificări de către Comisia Naţională de Valori Mobiliare (CNVM) la firmele lui Sima, - WBS România, care opera pe bursele româneşti, şi WBS Holding, care opera exclusiv pe bursele externe - încep să apară şi primele documente care susţin, fie şi parţial, afirmaţiile fugarului.

La WBS Holding exista un set de  documente reprezentând extrase de cont furnizate de banca BSI SA din Elveţia, acolo unde îşi avea conturile WBS Holding, firmă care, operând exclusiv pe burse externe, nu funcţiona sub autoritatea CNVM sau a altor autorităţi române. Sursele care ne-au furnizat documentele susţin că acestea reprezintă operaţiuni efectuate pe un singur cont de client al WBS Holding, lucru indicat de faptul că în absolut toate poate fi găsit acelaşi număr de referinţă: V936480B.

Sursele susţin că acest cont de client ar fi aparţinut lui Liviu Avram, deşi acest lucru nu apare explicit în hârtii - ci doar ca indiciu într-una dintre ele. DeCe News a prezentat documentele spre analiză unui expert bancar, care ne-a confirmat că acestea reprezintă extrase de cont aparţinând unui unic client. Opt dintre  documente reprezintă intrări de capitaluri în cont, însumând 643.310 dolari. Banii provin de la diferite bănci, precum UBS Zürich (Elveţia), UBS Stamford, Connecticut (SUA), Chase Manhattan New York (SUA), Banque CAI Geneva (Elveţia), UBS Lausanne (Elveţia). Al nouălea document reprezintă o plată de 640.000 de euro dinspre banca BSI SA Elveţia către BCR Erste Bank Bucureşti, într-un cont aparţinând unei persoane fizice: jurnalistul Liviu Avram, al cărui nume este scris greșit Labiu Avram.

Surse apropiate redacției Adevărul susțin că este posibil ca banii să fi reprezentat plăți către jurnaliștii care îl susțin pe Traian Băsescu, iar conturile ar fi fost finanțate de omul de afaceri Dinu Patriciu, din bani pe care acesta îi avea în străinătate. Sima, un cunoscut sprijinitor la PDL, a acceptat să mijlocească tranzacțiile, pentru a sluji cauza portocalie, așa cum a făcut la Hotnews. O altă ipoteză poate fi o posibilă legătură între Liviu Avram și Viorel Hrebenciuc. Amândoi sunt din Bacău, iar Cristian Sima a susținut că Hrebenciuc ar fi intervenit pe lângă persoane din CNVM, la cererea brokerului. Plățile ar putea fi legate de această intervenție, sau dimpotrivă, dirijarea unor atacuri către alte personalități publice ar urmări diluarea scandalului în care e implicat Hrebenciuc.

Atenție: prezentul material reprezintă un pamflet. Am preluat alegațiile postate de Liviu Avram în Adevărul, pentru a lovi în imaginea lui Bogdan Chirieac,  și am schimbat numele personajelor, adăugând fraza din final, care ar explica motivația.  Prin acest demers umoristic am vrut să arătăm inconsistența unui material bazat pe speculații și așa-zise documente, de fapt înscrisuri contrafăcute, pornind de la afirmații neadevărate rostite de un fugar, care a păgubit zeci de oameni cu milioane de euro, pe care nu îi mai poate returna. Ceea ce ar fi trebuit menționat și de autorii ”dezvăluirilor” din Adevărul.

Vezi aici documentul despre  Avram

Vezi aici toate  documentele

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel