Directorul ANM: Vine canicula! Vara aceasta va semăna cu precedenta

Caniculă
Caniculă

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunțat vineri seara că perioada precipitațiilor e pe sfârșite, avertizând că urmează o perioadă caniculară, asemănătoare celei de vara trecută.

[caption id="attachment_328735" align="alignleft" width="310"] foto: b365.ro[/caption]

Ion Sandu susține că, potrivit prognozelor, vara aceasta va fi extrem de asemănătoarea celei de anul trecut, cu zile multe în care temperaturile vor depăși valorile de 35-36 de grade Celsius, iar precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire.

"Nu mai dăm atenționări pentru precipitații. Vom da avertizări de caniculă. Săptămâna viitoare începe să se încălzească. Vine canicula! Prognozele arată de șase luni că iulie și august vor fi luni cu temperaturi ridicate și cu precipitații puține.

Din informațiile pe care le avem, vara aceasta va semăna cu cea de anul trecut, cu zile multe cu temperaturi de peste 35-36 de grade Celsius și cu precipitații puține. Luna mai seamănă, luna iunie seamănă. Și lunile viitoare vor semăna. (...) La mare începe de luni sezonul serios, pentru că atunci cresc temperaturile", a declarat directorul ANM.

Secetă în Bărăgan și Dobrogea

El a arătat că precipitațiile căzute au fost suficiente doar pentru anumite regiuni, previzionând secetă pentru Câmpia Bărăganului și Dobrogea.

"După ploile care se opresc mâine, datele arată că rezerva de umiditate este optimă. Dar sud-estul, adică Bărăganul și Dobrogea, este sub nivelul optim. Va ploua în jurul datei de 23 iunie, după zece zile de temperaturi extrem de ridicate. (...) Sunt condiții de secetă pentru sud-estul țării", a spus Ion Sandu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel