DEZINCRIMINARE ABUZ SERVICIU. Iordache: Vid legislativ. Instanțele vor da achitare

Fostul ministru al Justiției, deputatul Florin Iordache, a afirmat, miercuri, că abuzul în serviciu trebuie reglementat. El a afirmat că există un vid legislativ și instanțele vor pronunța hotărâri de achitare. 

El a subliniat că OUG 13 nu-l viza pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ci urmărea punerea în concordanţă a legislaţiei cu unele hotărâri ale Curţii Constituţionale a României (CCR).

[citeste si]

"Nu-l viza (OUG 13 - n.r.) pe dl. Dragnea pentru că oricum nu se aplica dumnealui (...). În acelaşi timp (infracţiunea de abuz în serviciu - n.r.) trebuie să o reglementăm cumva. Nu se face prin ordonanţă, foarte bine, trebuie făcută în Parlament. Poate viitorul ministru al Justiţiei va iniţia un alt demers. Dar repet, trebuie făcută (...). O să vedeţi că în cascadă, foarte multe instanţe, datorită faptului că există vid legislativ, vor pronunţa hotărâri de achitare. De fapt aici e problema. La acest moment e dezincriminat. Ori în ordonanţă noi spuneam că se pedepseşte de la şase luni la trei ani”, a spus Florin Iordache.

”Stenograma e publică”

Florin Iordache a menţionat că respectiva OUG a fost votată în unanimitate de Guvern. 

”În Guvern a existat unanimitate. După ce eu am prezentat nu au existat discuţii pe ordonanţă. Repet, este decât punerea în concordanţă, dar nimeni nu s-a uitat pe expunerea de motive, pentru că discutam acolo de cinci hotărâri ale CCR, de la abuz în serviciu până la alcoolemie. Şi la fiecare în parte spuneam de ce am ajuns la soluţia asta. Dar nimeni n-a citit asta (cu referire la protestatari - n.r.). (...) A, membrii Guvernului, cu unanimitate de voturi. Atunci când s-a discutat, nimeni nu a fost împotrivă (...). În şedinţele de Guvern fiecare ministru primeşte o anumită documentaţie şi fiecare, dacă are de făcut discuţii, completări, observaţii, (...) au anumite puncte de vedere. (...) Dar acolo stenograma e publică. La intervenţia prim-ministrului eu am prezentat ce noutăţi vin, ce reglementează şi nimeni din membrii Cabinetului nu a avut niciun comentariu. Se trezeşte acum domnul Jianu să-şi aducă aminte că n-a citit. E vina dumnealui că n-a citit sau n-a fost atent”, a explicat Iordache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel