Daniel Fenechiu, în noua conducere a Uniunii Barourilor. Traian Briciu, reales președinte UNBR

Avocații au ales noua conducere a Uniunii Naționale a Barourilor pentru următorii patru ani.

În cadrul Congresului Avocaților din 9 iunie 2023 a fost aleasă noua conducere a UNBR pentru următorii patru ani.  Traian Briciu a fost reales Președinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), iar în echipa de conducere îi va avea alături în calitate de vicepreședinți pe Ion Dragne și Daniel Fenechiu din Baroul București, Mihai Baco – decanul Baroului Alba , Sergiu Stănilă – decanul Baroului Timiș și Liviu Mihai – decanul Baroului Suceava. Tot în cadrul Congresului au fost aleși membrii Comisiei Permanente și ai Consiliului UNBR.

Membrii Comisiei Permanente sunt: Dan Oancea, București, Flavia Teodosiu, București, Cătălin Filișan, Constanța, Flavia Maier, Cluj, Cristian Domocoș, Bihor, Luminița Ioana, Argeș, Alexandru Suciu, Sibiu, Emanuela Antonescu, Prahova, Anca Nicchi, Harghita.

UBR reprezintă avocații în fața autorităților guvernamentale, organelor judiciare și a altor organizații. Uniunea se implică activ în rezolvarea problemelor și provocărilor cu care se confruntă avocații în exercitarea profesiei lor. Profesia de avocat are un rol vital în garantarea justiției și a respectării drepturilor cetățenilor. În România, această profesie este reprezentată și protejată de Uniunea Barourilor din România (UBR). UBR are un rol cheie în apărarea independenței judiciare și a drepturilor fundamentale în sistemul judiciar românesc. Organizația monitorizează în mod constant evoluțiile legislative și acțiunile guvernului care ar putea afecta independența și imparțialitatea instanțelor de judecată. UBR se asigură că drepturile cetățenilor și principiile fundamentale ale justiției sunt respectate și protejate.

Cel mai dramatic caz în care a trebuit să intervină UBR, în 2020, a fost întemnițarea unui avocat pentru că și-a reprezentat clientul, abuz al judecătorilor Ionuț Matei și Florentina Dragomir. Robert Roșu a fost eliberat printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în 2021. Uniunea Națională a Barourilor din România a luat poziție, inclusiv prin intermediul unei scrisori deschise, în care a acuzat că hotărârea, pronunţată în decembrie 2020 de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a fost motivată cu mult după termenul legal, „reprezintă un precedent periculos pentru viitorul profesiei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel