Dana Grecu, schimb de REPLICI la Antena 3: ”Vă opresc pentru că mă enervați și manipulați”

Dana Grecu a avut o discuție în contradictoriu cu Florin Vîlnei, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie, în direct la Antena 3.

Subiectul care a aprins spiritele a fost modificarea legii pensiilor care va intra în vigoare după 15 septembrie. Liderul sindicatelor Florin Vîlnei a tras un semnal de alarmă precizând că multe pensii se vor înjumătăți pentru polițiști după un act normativ ”dat peste noapte”.

Iată dialogul:

Florin Vîlnei: Sunt județe în care mediul rural este decapitat. Eu i-am spus doamnei Olguța Vasilescu că îmi e e teamă de ziua de după 15 septembrie, când se va modifica această lege. Îmi e teamă pentru că nu vom mai face față.

Dana Grecu: Stați o secundă. Vreau să vă opresc pentru că mă enervați și vă spun de ce: Manipulați!

Florin Vîlnei: Niciodată nu am manipulat.

Dana Grecu: Dumneavoastră îmi spuneți că după 15 septembrie vine moartea peste polițiști.

Florin Vîlnei: Doamna Grecu, dacă omul își face o socoteală și din 15 septembrie dacă se pensionează pierde 700-800, 1000 de lei. Eu nu încerc să manipulez și să dezinformez, dar cine a aruncat în spațiul public (nr. - legea pensiilor) nu a informat. Sistemul de calcul va fi din 15 septembrie cu totul altul decât la momentul acesta.

Florin Vîlnei: Dar nu puteți spune că un om pierde 1.000 de lei la pensie.

Florin Vîlnei a mai precizat că toți polițiștii vor pierde o treime din pensie după ce se vor pensiona, începând din 15 septembrie. Acesta a precizat că un șef de post are în jur de 6.000 de lei spre 7.000 de lei pensie, iar după 15 septembrie, după pensionare, va încasa aproximativ 3.000 de lei.

Totodată, prezent în platou, analistul Bogdan Chirieac a subliniat faptul că în prezent, pensia medie în România este de 900 de lei după 40 de ani de activitate.

Ulterior, Dana Grecu și-a cerut scuze lui Florin Vîlnei pentru că i-a spus că ”o enervează”, liderul sindicatelor replicând pe un ton glumeț că ”sentimentul este reciproc”. Cei doi și-au strâns în cele din urmă mânile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel