Dan Diaconescu, acuzat că a şantajat compania Ursus. Citiţi cum a orchestrat patronul OTV "sponsorizarea"

Dan Diaconescu
Dan Diaconescu

Procurorii DNA, poliţia şi Jandarmeria au descins, marţi dimineaţă, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde se caută probe cu privire la o nouă acuzaţie de şantaj adusă lui Dan Diaconescu şi altor persoane în legătură cu o anchetă jurnalistică privind berea Redds produsă de Ursus.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, luni, solicitarea DNA de a efectua percheziţii la sediul societăţii care produce berea Ursus, în dosarul menţionat fiind puşi deja sub învinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei şi Doru Andrei Costin Iuga.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că ar fi vorba despre un nou dosar de şantaj deschis pe numele lui Diaconescu , în care procurorii anticorupţie s-ar fi autosesizat în legătură cu o anchetă jurnalistică din 2009 a lui Alupei, legată de berea Redds produsă de Ursus. Potrivit surselor citate, respectiva anchetă jurnalistică ar fi mascat de fapt un eventual şantaj la adresa companiei de bere. Atunci, Silviu Alupei ar fi susţinut că berea Redds ar conţine anumiţi compuşi dăunători organismului deprinşi din procesul de fabricaţie motiv pentru care Ursus a şi retras această bere de pe piaţă timp de aproape un an.

În legătură cu aceste acuzaţii, procurorii caută, cel mai probabil, un contract de sponsorizare sau o dovadă că de la societatea Ursus au plecat bani către societăţile lui Dan Diaconescu. Conform aceloraşi surse, în perioada 6 - 13 august, Garda Financiară a efectuat un control de fond la toate societăţile patronate de Diaconescu, dar nu s-ar fi găsit nereguli. În schimb, în urma controlului Garda Financiară ar fi dispus ca Diaconescu să aducă actele contabile ale societăţilor pe care le deţine pentru perioada 2004 - 2008, ceea ce nu s-a întâmplat încă pentru că angajaţii acestuia sunt în concediu. Într-un alt dosar, Dan Diaconescu este cercetat alături de fostul realizatorul OTV Doru Pârv în legătură cu şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel