”Nu mai e nimic în Maroc, zero. Fără locuri de muncă, fără speranțe”. Imaginea cu Yusuf face înconjurul lumii

Persoanele care părăsesc Marocul anunță că țara este lipsită de speranță și viitor.

„Nu mai e nimic în Maroc, zero. Fără locuri de muncă, fără speranțe”, a spus Yusuf, un migrant din Maroc care a încercat să treacă ilegal granița, în Spania. Imaginile cu un migrant îmbrățișat și mângâiat de un membru al Crucii Roșii în enclava spaniolă Ceuta din Nordul Africii au făcut înconjurul rețelelor de socializare.

Spania a mobilizat armata după cel puțin 8.000 de marocani au pătruns ilegal în Ceuta. Dintre aceștia, cel puțin 1.500 aveau sub 18 ani. „Încercăm să restabilim siguranța și ordinea din oraș și dimprejurul granițelor. Sosirea bruscă a imigranților ilegali este o adevărată criză atât pentru Spania, cât și pentru Europa”, a transmis premierul spaniol Pedro Sanchez.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Times and The Sunday Times (@thetimes)

Peste graniță dintr-un impuls

Yusuf a dat din umeri când a fost întrebat de ce s-a alăturat valului de 8.000 de marocani care s-au cățărat și au înotat pentru a ajunge ilegal în enclava spaniolă Ceuta. „Voiam să văd și eu cum e. Poate ajungeam să-mi găsesc și de muncă”, a transmis acesta, pentru The Times. La doar 16 ani, Yusuf, care provine dintr-un oraș învecinat enclavei, a luat decizia după ce a văzut un anunț pe rețelele de socializare cum că poliția marocană nu va împiedica pe nimeni să treacă granița. El și mai mulți prieteni au trecut de două ori granița, în doar două zile, după ce prima oară au fost goniți de soldații spanioli.

Acum, avanpostul de la frontieră de pe plaja Tarajal unde a avut loc marea trecere spre Spania este calm, la fel ca Mediterana care spală nisipurile cu valurile sale. Doar grupuri de soldați, muncitori ai Crucii Roșii și Garda Civilă se mai află în zonă. Ministrul de Externe marocan, Nasser Bourita, a învinuit joi Spania pentru criză, spunând că trecerea graniței în masă a fost generată de vremea neprielnică și polițiștii de frontieră obosiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel