Cristina Țopescu, atac la Banca Națională

In emisiunea mea de sambata, 6 februarie (Dincolo de Stiri-Antena 3) am difuzat inregistrarea audio a unei mai vechi declaratii a lui Nicolae Cinteza, Sef Supraveghetor la BNR. La un seminar pe tema creditelor bancare, la Sinaia, domnul Cinteza habar n-avea ca romanii sunt executati in continuare (salarii poprite, confiscarea altor bunuri,proprietati), chiar daca au fost deja executati silit si li s-a luat garantia imobiliara cu care au luat creditul, aceasta garantie fiind, in multe cazuri, chiar casa in care locuiesc, precizează Cristina Țopescu. 

Si uite-asa a grait domnul Cinteza:

Transcript inregistrare audio - NICOLAE CINTEZA, seful Directiei de Supraveghere din BNR:

"Nu exista asa ceva, daca am ajuns sa-l execut...este IM-PO-SI- BIL ! Odata cu executarea, banca pierde orice drept asupra clientului, orice contract ar mai avea! Sa fie primit, ce sa-i faci...ala-i riscul bancii ! Jurnalistii ii spun, insista chiar ca debitorii sunt executati si dupa executarea garantiei imobiliare. Cinteza raspunde: Nu se poate, e imposibil, daca imi aratati asa ceva, mananc hartia !!! Atunci cand scade pretul apartamentelor- si astea au scazut- atunci bancile solicita clientilor garantii suplimentare, dar INAINTE de executare, nu DUPA executare. Daca vrea sa aduca, aduce, daca n-aduce, la revedere, banca n-are ce sa-i faca. Bai, fratilor, inseamna ca ceva e neclar aicea...Eu am un prieten care a fost executat de banca pentru ca nu si-a platit apartamentul si la revedere si buna ziua ! I-a luat apartamentul, l-a dat afara din casa si banca a pierdut o groaza de bani din chestia asta...nu s-a indreptat impotriva lui cu nimic in plus."

Deputatul PNL, Daniel Zamfir, initiator al legii darii in plata impreuna cu avocatul Gheorghe Piperea, a comentat in emisiunea mea:

Declaratia domnului Cinteza are consecinte foarte grave si a avut, de fapt. Pentru ca ce inteleg eu din declaratia asta? Domnul Cinteza, de la inaltimea functiei lui, de Supraveghetor al Bancii Nationale, spune oamenilor: ma, fratilor, puteti sa stati linistiti, puteti sa luati credite in continuare, ca banca nu se poate indrepta decat asupra bunului ipotecat. Asa ne spune domnul Cinteza. Nu are dansul cultura financiara? Dintr-o declaratie a domnului Isarescu rezulta cam asa: ce va plangeti ca ati semnat contracte cu clauze abuzive? Trebuie sa aveti cultura financiara necesara ca sa stiti, sa intelegeti... Ce facem cu domnul Cinteza atunci?- a spus Daniel Zamfir- n-are cultura financiara domnul Cinteza? Deputatul PNL, initiatorul legii darii in plata, a adaugat: Sunt foarte hotarat ca marti, la comisia de buget finante sa le cer colegilor sa-l cheme pe domnul Cinteza sa ne spuna ce-a avut in cap. Adica dansul stie ce spune? Vreau sa-l chem la Comisie sa dea explicatii.

[citeste si]

PS: Ei, n-a mai apucat domnul Zamfir sa-l cheme pe Cinteza la Comisii ! Ieri a fost marti, dar comisiile s-au amanat. Cu acordul inclusiv al liberalilor. Urat mirositoare povestea asta cu bancile...eu nu le pot spune domnilor bancheri decat ce le-am spus si in emisiunea mea:

"E vorba despre incredere, domnilor bancheri si stimata Banca Nationala a Romaniei ! Ati distrus orice urma de incredere a oamenilor in dvs. Romanii va percep ca pe niste "camatari profesionisti", se simt hartuiti, amenintati, iar pentru criza economica, deprecierea sau aprecierea unor monede sau prabusirea pietei imobiliare, pentru toate astea numai clientii trebuie sa plateasca. Riscul dvs unde e ? Riscul despre care vorbeste domnul Isarescu in cea mai recenta declaratie a sa. Unde e riscul? Dvs aveti, cel mult, un profit mai mic, atat, in timp ce oamenii ajung in strada sau se sinucid. Nu e o viziune populista, ci una dictata de o logica elementara. Nu mergem impreuna doar la castig, ci si la paguba, asa e in orice business. Iar dvs faceti business, nu caritate, stim. Faceti business corect atunci !"

Iar liberalilor, colegi ai domului Zamfir, le spun din nou: ce ne facem cu coloana vertebrala, domnilor, un ortoped, ceva...va poate ajuta? Sau, daca le spun "Ein Mann, ein Wort", poate ma fac mai bine inteleasa?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel