Creștere vârstă pensionare. Vâlcu: UE, greșeală. O ABSURDITATE!

Politicile Uniunii Europene de a mări vârsta de pensionare nu este agreată de Ministrul Muncii. Val Vâlcu susține că Bruxelles-ul nu are soluții pentru șomajul în continuă creștere.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a declarat că au existat discuții cu lideri europeni cu privire la ridicarea vârstei de pensionare în România, însă a dat asigurări că nu se va întâmpla acest lucru. ”Nu am operat niciun fel de modificare pe vârsta de pensionare, rămâne cum era în vechea lege. (...) S-a ajuns în unele țări la 76 de ani, se merge etapizat la peste 70 de ani în toată Uniunea Europeană. Dar, nu, pe legea noastră nu crește vârsta de pensionare”, a arătat Lia Olguța Vasilescu. 

Cu privire la impunerile pe această temă, venite de la Bruxelles, Val Vâlcu susține că "e o greșeală a Uniunii Europene. Aceste contradicții, de fapt, vor duce la crize, dacă nu și la o explozie în UE. Adică nu ai să le dai locuri de muncă tinerilor și nu ai să le dai pentru că e automatizarea pe deoparte și delocalizarea pe de alta, în schimb, îi ții pe cei vârstnici până la 100 de ani în serviciu. Este o absurditate!", a declarat Vâlcu la România TV. 

Birocrații de la Bruxelles nu au soluții 

"Sistemul acceptat de Bismark și gândit de sociologii secolului XIX mergea când aveai o bază de milioane de muncitori industriali și mai rămâneau 100.000 de pensionari care mureau din cauza războiului. Ori astăzi, piramida este cu vârful în jos. Ai mai puțini tineri care contribuie față de pensionari și se generează tot mai puține locuri de muncă din cauza automatizării pe scară largă. Am văzut proiecții că până în 2030 vor fi jumătate din locurile de muncă pierdute. Iar 2030 e ca mâine si dacă tu nu te pregătești pentru asta și continui să faci calcule cu creionul chimic pe hârtie specific anilor 1940, ce să mai discutăm? Sunt aceste politici neoliberale până în anii 70 când era într-o perioadă de război rece și alta era tehnologia. Uitați-vă cât este șomajul în Uniunea Europeană. Iar birocrații ăia de la Bruxelles nu au soluții pentru dinamita socială care este șomajul la tineri în toată Uniunea Europeană", a declarat Val Vâlcu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel