Urmărește emisiunea live


Contrabandişti opriţi la Botoşani cu focuri de armă

Pistol
Pistol

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au făcut uz de armă în timpul unei misiuni de prindere a unor contrabandişti de ţigări, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea, scrie antena3.ro. 

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, au organizat o acţiune specifică pe linia contrabandei cu ţigări, în timpul căreia, pe raza localităţii de frontieră Horodiştea au observat mai multe persoane care se îndreptau dinspre frontieră spre localitate, transportând mai multe colete voluminoase. 

Contrabandiştii au abandonat coletele cu ţigări şi au fugit, poliţiştii de frontieră trăgând mai multe focuri de armă în încercarea de prindere a acestora. 

"Întrucât cetăţenii nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Persoanele au abandonat coletele într-un lan cu grâu, iar la scurt timp au fost informate autorităţile de frontieră ale Republicii Moldova despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei", a afirmat Răcnea. 

Oamenii legii au descoperit abandonate în zona respectivă colete cu aproape 5.000 de pachete de ţigări, în valoare de 47.560 de lei. 

Potrivit oficialului STPF, în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel