Consiliul de Administrație al RATB a fost demis. Mihail Adrian Sorin este noul administrator

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de sâmbătă, un proiect de hotărâre care prevede revocarea membrilor Consiliului de Administraţie  al Regiei Autonome de Transport Bucureşti. 

UPDATE: Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de sâmbătă, un proiect de hotărâre privind numirea a şase administratori provizorii în Consiliul de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Cei şase administratori provizorii numiţi sunt: Mihail Adrian Sorin, Ionuţ Nicolae Cieocoiu, Iuliu Dan Gogescu, Dumitru Catană, Bogdan Alexandru Trifan şi Mihai Petcu.

Știrea inițială: 

Gabriela Firea a anunțat vineri că a convocat, pentru sâmbătă dimineaţa, o şedinţă care va supune dezbaterii şi aprobării consilierilor generali revocarea Consiliului de administraţie al RATB pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru iarnă şi numirea unui CA provizoriu.

Primarul general a declarat, sâmbătă, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că are mare încredere în faptul că Mihail Adrian Sorin, consilier general din partea PSD, va pune ordine la RATB, acesta fiind desemnat administrator provizoriu până la finalizarea procedurii de selecţie prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare. 

"Un singur nume vreau să rostesc, ca o garanţie pentru toţi salariaţii RATB. Sunt 11.000 de oameni, care stau acum şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă cu ei. Nu se întâmplă nimic negativ, ci lucrurile se pun în ordine. Pentru că această capitală este condusă, nu este lăsată pe mâna şmecherilor. (...) Am mare încredere în domnul Mihail Adrian Sorin, consilier general, din rândul dumneavoastră, că va pune ordine la RATB", a precizat ea.

[citeste si]

Motivându-şi decizia privind demiterea CA al RATB, primarul general a subliniat că multe dintre reclamaţiile primite la numărul de telefon gratuit pus la dispoziţie de Primăria Capitalei pentru sesizări privind modul în care s-a realizat deszăpezirea s-au îndreptat spre conducerea RATB.

"Dacă astă iarnă au făcut o treabă pe care în termeni neacademici am putea-o numi de mântuială, acum suntem într-o nouă situaţie. Noi ne-am pregătit, deci nu pot să spună că nu au fost coordonaţi de la nivelul Primăriei Capitalei, dimpotrivă. (...) Au afirmat unii dintre dumnealor, chiar şi în faţa CGMB, că îşi vor duce la îndeplinire toate obiectivele, lucru care nu s-a întâmplat în cazul RATB. Sunt total nemulţumită de modul în care au acţionat pentru a îndepărta zăpada din staţiile RATB, din refugii", a spus Firea.

Ea a reamintit că a solicitat suplimentarea numărului de autobuze în Capitală, pentru a permite bucureştenilor să folosească transportul în comun şi să îşi lase maşinile acasă. Gabriela Firea i-a reproşat, de asemenea, directorului general interimar al RATB, Radu Orzaţă, că a intrat în concediu fără să anunţe conducerea Primăriei şi să lase un înlocuitor care să îi preia toate atribuţiile.

                                  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel