Clotilde Armand, sesizare CCR. Magistrații au decis

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins marți, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate invocată de Clotilde Armand, care a candidat pentru Primăria Sectorului 1, privind alegerea primarilor într-un singur tur. 

Clotilde Armand a invocat excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului 101 alineatul 2 și 3 din Legea numărul 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale numărul 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii numărul 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

Judecătoria Sectorului 1 a dispus, pe 15 iunie 2016, trimiterea către Curtea Constituțională a excepției de neconstituționalitate invocată de Clotilde Armand, care a candidat din partea USB (actualul USR — n.r.) pentru Primăria Sectorului 1.

"Am fost citată, de Judecătoria Sectorului 1, astăzi (14 iunie 2016 — n.r.) la ora 16.00. S-a judecat problema cu excepția de neconstituționalitate invocată de mine în contestația depusă la Biroul Electoral de Sector și sunt foarte fericită să vă anunț că judecătorul a dispus trimiterea către Curtea Constituțională a excepției invocate de noi. Adică, ne vom regăsi în fața CCR pentru a explica faptul că legea, așa cum este, nu permite o reprezentativitate bună în alegeri", preciza Armand, într-un mesaj video postat pe Facebook, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel