Cioloş: Trebuie respectată decizia. Rolul preşedintelui este să apere Constituţia

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Fostul prim ministru Dacial Cioloş a fost invitat de Ionuţ Cristache în emisiunea sa, unde au discutat despre problemele zilei, în special despre motivarea CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

Invitat la România9, de la TVR1, Dacian Cioloş a spus:

"CSM, prin intzerpretarea Curţii este clar slăbit. De asemenea, mă îngrijorează că rolul preşedintelui este slăbit în modul cum interpretează Constituţia. Nu e rolul meu să spun ce să facă preşedintele. Rolul acestuia este să apere Constituţia. Există prevederi în motivare care pun în pericol aderarea europeană şi lupta iîmpotriva corupţiei. CSM devine acum un personaj în decor.

Politizarea instituţiilor ma îngrojearează foarte tare şi aici trebuie reforme. Faptul că la CCR sunt oameni care au avut responsabilităţi politice în partide politice mă face să mă uit cu atenţie la modul cum fac interpretări. Preşedintele e o instituţie şi e ales direct şi cred că este singurul care a fost votat de peste 6 milioane.

Sunt convins că actuala majoritate politică nu a fost votată să hăcuiască legile justiţiei şi să subordoneze toate instituţiile. Trebuie respectată decizia, inclusiv aceea că numărul de parlamentari trebuie să fie de 300. Curtea are un rol esenţial şi trebuie menţinut şi întărit. E vorba de un bun simţ în politică. Spunem una şi facem alta. Practic rolul preşedintelui se reduce la cel al unui funcţionar public." a spus Dacian Cioloş.

"România are o mare problemă. Nu este reflecattă în clasa politică. Într-o mare parte a ei şi un comportament dominant şi oamenii care vor să-şi crească copii într-o ţară normală. Suntem într-un permament stres, nu vorbim de colaboarre, de civism." a mai spus fostul premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel