Cine este Claudiu Crăciun, cel care a mințit despre agresiunea ministrului Culturii

A apărut la protestele din Piața Universității pentru demiterea Guvernului Boc, iar de atunci Claudiu Crăciun a rămas în conștiița multor români ca un simbol. Totul a culminat cu discursul din plenul Parlamentului European care a fost aplaudat la scenă deschisă. În ultima vreme însă, Claudiu Crăciun a deventi portdrapelul manifestanților împotriva proiectului de la Roșia Montana, convocarea protestatarilor fiind făcută de acesta prin SMS-uri. Cinismul lectorului universitar de la SNSPA a ieșit la suprafață, joi seara, când fiind de față înmomentul în care ministrul Culturii, Daniel Barbu, era pe punctul de a fi mazilit, acesta a declarat că nu a văzut nimic și nu știe ce s-a întâmplat.

Crăciun este  doctor în științe politice și lector universitar la Catedra de Științe Politice și Studii Europene a Facultății de Științe Politice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București. A fost președintele Asociației Internaționale a Studenților în Științe Politice, președinte al Societății Globale a Studenților și Tinerilor Profesioniști Români și membru al Comitetului Executiv al Rețelei Europene de Științe Politice.

Din câte se pare, Claudiu Crăciun  s-a înregimentat la unul din ONG-uri, patronate de Monica Macovei, care a activat în campania de defăimare a României, trimiţând dezinformări la oficialii Comisiei Europene.

Se ştie, de asemenea, că la acțiunile legate de  împlinirea unui an de la manifestaţiile împotriva fostei puteri, acestea au fost convocate prin SMS de către Claudiu Crăciun.

Într-o intervenție în romaniacurată.ro, site-ul Alianței pentru o Românie Curată patronat de Alina Mungiu Pippidi, Claudiu Crăciun spunea că acțiunea protestatarilor împotriva Roșiei Montane este o continuare a manifestațiilor de stradă din iarna lui 2012, iar acum  protestul este mai mare și mai autentic. Așa ceva trebuia să se întâmple, iar 2012 a fost o repetiție.

De asemenea, acesta  declara că "până nu se interzic cianurile în România, nu se anulează contractul cu RMGC și nu se include Roșia Montana în patrimoniul UNESCO, noi nu ne oprim".

Pentru acțiunile neautorizate din Piața Universității, Crăciun a fost amendat de către Jandarmeria Română, cu suma de 5000 de lei.

[caption id="attachment_379139" align="alignnone" width="640"] Captura unui mail prin care lectorul de la SNSPA chema protestatarii în Piața Universității[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel