CEx: Daniel Florea, retragerea unei candidaturi importante, în ultimul moment

Ion Voicu / 09 Martie 2018 / 12:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Daniel Florea, primarul de la sectorul 5, a decis să-și retragă candidatura, în timpul ședinței Comitetului Executiv al PSD. Florea își depusese candidatura pentru funcția de vicepreședinte București-Ilfov.

Astfel, în regiunea București Ilfov, pe cele două poziții eligibile concurau Gabriela Firea, Robert Negoiță și Daniel Florea. 

Pentru că precedentul Comitet Executiv a impus regula de gen, astfel că o funcție de vicepreședinte regional din două să fie ocupată de o femeie, primarul de la sectorul 3, Negoiță, s-ar fi ”bătut” cu primarul de la 5, Daniel Florea.

În PSD s-au tulburat apele odată ce un grup de dizidenți au contestat modul de organizare al Congresului și au depus candidaturi ce urmează să fie validate sau invalidate de CEX-ul organizat cu o zi înaintea întâlnirii de la Sala Palatului.

Singura poziuție pentru care nu se fac alegeri este cea a președintelui Dragnea. Pentru funcția de președinte executiv a fost propusă Viorica Dăncilă, chiar de către organizația condusă de Firea, dar candidează și Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu.

Prin retragerea candidaturii sale, Daniel Florea detensionează situația din organizația București. Șansele unor lupte la Congres care perturbe actuala structură de putere în PSD se reduc considerabil.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24