Ce spune Hăineală despre lipsa unui vot la alegerea din CSM

oana
oana

Proaspăt ales președinte al CSM, procurorul Oana Hăineală a declarat, luni, că voturile pentru candidatura sa şi cea a judecătorului Mircea Aron au fost centralizate şi nu există îndoială asupra legalităţii procesului, iar insinuarea că ar lipsi un vot este absurdă, ea exclamând: "Deja deraiem!".

 Întrebată în legătură cu numărul de voturi pe care l-a obţinut judecătorul Mircea Aron, având în vedere că membri ai Secţiei de judecători susţin că acesta a avut nouă voturi din totalul de 18, inclusiv pe cel al preşedintei instanţei supreme, astfel că ea nu ar fi avut cum să obţină cele zece voturi care i-au adus alegerea la şefia CSM, Oana Schmidt Hăineală a spus: "Este absurd, eram toţi membri prezenţi. Haideţi să nu... deja deraiem".

 "Voturile s-au centralizat de către aparatul tehnic în prezenţa tuturor membrilor Consiliului, s-au numărat în prezenţa tuturor membrilor Consiliului, există înregistrările video, audio, există procesele-verbale, există centralizatorul votului, există buletinele de vot sigilate în prezenţa martorilor, nu există absolut niciun fel de îndoială asupra legalităţii procesului electoral, asupra numărului de voturi exprimate, asupra finalităţii legale a întregii proceduri şi este extrem de gravă orice fel de astfel de afirmaţie cu atât mai mult cu cât vine din partea unor magistraţi", a afirmat Hăineală.

Nu există niciun motiv pentru a ceda la astfel de presiuni

Despre demisia cerută de Secția de judecători din CSM, președintele Oana Hăineală a declarat, luni,  că nu este o opţiune a sa, neexistând niciun motiv pentru a ceda unor astfel de presiuni.

 "Nu există absolut niciun motiv pentru care eu să-mi dau demisia. Nu intenţionez să-mi dau demisia. Fac un apel către colegii membri Secţiei de judecători să conştientizeze care este rolul lor în Consiliu şi rolul fiecărui membru al Consiliului şi anume acela de a lua decizii pentru sistemul judiciar, este acela de a participa la şedinţele de plen şi secţie şi de a rezolva problemele curente ale justiţiei", a declarat presei Hăineală.

 Având în vedere faptul că şapte judecători - din opt cât are Secţia pentru Judecători a CSM, practic o întreagă secţie - s-au exprimat împotriva procedurii prin care a fost desemnată şef al forului, Oana Schmidt Hăineală a declarat: "Există o secţie, dar deciziile se iau în plen şi în secţii. Repet, eu consider că obligaţia membrilor CSM este de a participa, este motivul pentru care noi ne primim salariile, ca să participăm la şedinţele de plen şi secţii şi să luăm decizii în interesul sistemului judiciar. Repet, apelul meu către colegii judecători din cadrul secţiei de judecător este de a conştientiza responsabilităţile care decurg din statutul de membru al Consiliului şi pe care tocmai l-am enumerat".

 Întrebată despre faptul că s-au centralizat voturile a peste 570 de judecători, care până vineri s-au pronunţat pentru revocarea judecătorului Cristi Danileţ din funcţia de membru al CSM, Hăineală a spus doar că "nu am primit încă aşa ceva".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel