Ce salarii câștigă piloții și stewardesele de la Tarom

Stewardesă
Stewardesă

Președintele Consiliului de Administrație al Tarom, Dan Pascariu, a arătat ce salarii câștigă angajații Tarom. Dacă veniturile unui însoţitor de bord nu depăşesc cu mult 1.000 de euro lunar, un pilot angajat la Tarom poate câştiga şi 6.000-7.000 de euro. Compania aeriană de stat are angajaţi între 200 şi 300 de piloţi.

[caption id="attachment_303468" align="alignleft" width="310"] foto: jurnalul.ro[/caption]

"Un pilot câştigă 6.000-7.000 de euro. O stewardesă câştigă o mie - o mie şi ceva de euro pe lună, dar problema nu este la piloţi şi la însoţitorii de zbor", a explicat Dan Pascariu, citat de gandul.info.

Fostul director al companiei, Nicolae Demetriade, spune că pachetul salarial al piloţilor Tarom este normal, având în vedere răspunderea mare pe care o are un pilot de avion şi noţiunile pe care trebuie să le stăpânească.

Compania aeriană de stat va merge, potrivit estimărilor interne, în pierdere, atât în 2013, cât şi în 2014. Una dintre "găurile negre" asumate public de reprezentanţii companiei şi de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, o reprezintă cheltuielile de întreţinere cu cele două aeronave AIRBUS 310 din 1992. Acestea ajung la 14 milioane de euro pe an, în condiţiile în care cele două avioane sunt foarte rar utilizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel