Ce s-a întâmplat cu steagul secuiesc la mitingul anti-regionalizare

steaguri-secuiesti
steaguri-secuiesti

O femeie a scuipat, potrivit participanţilor, un steag secuiesc.  Conducerea PPMT Sfântu Gheorghe, care a organizat mitingul va depune plângere penală.

Conducerea PPMT Sfântu Gheorghe va depune, luni, o plângere penală la Poliţie, după ce o persoană ar fi scuipat un steag secuiesc, la mitingul împotriva proiectului de regionalizare. Martorii au afirmat că ar fi fost vorba despre o româncă,scrie rtv.net.

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) Sfântu Gheorghe, Nemes Elod, a declarat că la un moment dat o femeie a intrat în mulţime şi a scuipat steagul secuiesc arborat în apropierea scenei unde s-au ţinut discursurile, după care a părăsit repede zona.

Nemes a subliniat că acest incident este regretabil şi că va înregistra la Poliţie plângerea, pentru a fi identificat şi sancţionat autorul.

Peste o mie de persoane au participat, sâmbătă seară, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, la un protest faţă de proiectul de regionalizare al Guvernului şi pentru autonomie, participanţii purtând steaguri şi fanioane secuieşti, precum şi pancarte cu mesaje pro-autonomie.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel