Ce legătură a fost între Traian Băsescu și moartea lui Mihai Erbașu

erbasu1
erbasu1

În iunie, 2004, o informație avea să zguduie lumea afacerilor. Mihai Erbașu, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri, aflat în Top 300, a fost găsit mort în piscina goală a locuinței de vacanță de la Snagov. Sinucidere sau crimă? Aceste întrebări au persistat multă vreme, organele de anchetă păstrând o secretomanie greu de înțeles. Traian Băsescu, primarul general din acea vreme nu a fost ocolit de ancheta morții lui Erbașu, omul de afaceri având numeroase contracte cu Primăria Capitalei. Analizele și expertizele morții  omului de afaceri au costat circa 500 de milioane de lei la valoarea din 2004. În final, anchetatorii au stabilit că Mihai Erbașu s-a sinucis.

Erbașu SA a fost una dintre firmele de referință în domeniul construcțiilor.  Fondatorul acesteia, Mihai Erbașu, a fost găsit mort, la 62 de ani,  în piscina vilei de la Snagov, în iunie, 2004. Suspiciunile privind moartea lui Erbașu au oscilat între sinucidere și crimă.

După tragicul eveniment, afacerile au fost preluate de cei doi copii, Cristian și Alexandru.  Multe din contractele firmei se derulau cu Primăria Capitalei, deci și cu RADET, ai căror directori sunt implicați în scandalul de atribuire a unor contracte preferențiale.

Din ancheta procurorilor nu a scăpat  Traian Băsescu, primarul general al Capitalei din acea vreme. S-a speculat că Băsescu ar fi  fost unul din autorii morali ai sinuciderii lui Erbașu,  deoarece acesta ar fi refuzat să-l primească în audiență, cu câteva zile înainte de tragicul eveniment pe omul de afaceri. Erbașul ar fi datorat circa 29 de miliarde de lei Primăriei Capitalei, iar prin audiența la Băsescu, omul de afaceri  ar fi vrut să negocieze această problemă. Băsescu spunea că de-a lungul timpului nu s-a întâlnit decât de patru ori cu Erbașu, iar "Dacă s-ar spânzura toți cei pe care nu îi primesc în audiență, aș avea câte zece morți pe zi", declara Băsescu la acea vreme.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel