Ce-i reproșează Tolontan lui Băsescu, după vizita făcută Papei

tolo dece
tolo dece

Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie pe blogul său că după întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea, Traian Băsescu "a rostit cel mai frumos discurs al său ca președinte al României". Regretul ziaristului este că șeful statului a vorbit prea rar într-o asemenea măsură despre cetățenii pe care îi reprezintă.

"Traian Băsescu l-a vizitat astăzi pe Papa Benedict al XVI-lea și, apoi, a rostit probabil cel mai frumos discurs al său ca președinte al României (...) Acesta este și reproșul esențial pe care i-l fac președintelui României: că a vorbit de prea puține ori în asemenea  termeni despre compatrioții săi și că prea puțini oameni au ieșit din întîlnirile cu el simțind ceea ce a simțit el astăzi în fața Papei", scrie Cătălin Tolontan.

Jurnalistul opinează că "rolul unui președinte este și acela de a-și insoira, a-și încuraja și a-și recompensa prin cuvinte demne compatrioții".

Cătălin Tolontan își amintește o analiză pe care a făcut-o în 2009, atunci când contesta suspendarea președintelui, în urma căreia a observat că mai puțin de 1% din discursurile oficiale ale lui Băsescu sunt "laudative la adresa unor oameni concreți sau a realizărilor lor".

"Anii au trecut, Traian Băsescu a rămas la fel și a fost nevoie să se întîlnească azi, la Vatican, cu un om care renunță la singura postură cerească la care au acces muritorii, alegînd să se ”retragă din lume”, pentru ca președintele României să resimtă el însuși ce bine e să primești energia pozitivă de care compatrioții săi ar fi avut atîta nevoie", încheie jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel