Potrivit unui studiu făcut de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, ciocolata Novatini cu căpșuni conține cele mai multe E-uri, la polul opus fiind Anidor Intense Noir.
Novatini Căpșuni și Poiana Cremă Vișine conțin 8 E-uri. Cele două sunt urmate de două sortimente Primola, Fresh Cherry și Fresh Lemon, care au fiecare câte 7 astfel de substanțe. Pe locul trei se află două sortimente de Africana (Tabletă cu cremă căpșune și Tabletă cu cremă rom), unul de Novatini (Cappucino) și unul de Poaina ( Frișcă și Căpșune), toate având câte 6 E-uri în compoziție.
La polul opus, ciocolatele cu cele mai puține E-uri sunt Intense Noir Ciocolata amăruie 80% cacao și Charme Noir Ciocolată amăruie 70% cacao, care nu conține nicio astfel de substanță.
Majoritatea sortimentelor Heidi conțin doar un singur E, E 322 Lecitină din soia.
Citește și: Studiu: Mirinda – cei mai mulți coloranți, Fanta Madness – cel mai mult zahăr, Frutti Fresh – triumful chimiei
Află care sunt ciocolatele cu cele mai multe calorii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu