Brexit: Philip Hammond, ministrul britanic de Finanțe, negocieri cu UE

Ministrul de finanțe britanic Philip Hammond s-a pronunțat luni în favoarea unor acorduri de tranziție pentru a facilita ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Potrivit ultimelor estimări, procesul s-ar putea încheia în octombrie 2018. 

În opinia ministrului britanic, cele 27 de state membre rămase în UE vor avea de câștigat de pe urma unui Brexit gradual.

Londra urmează să lanseze până la finalul lui 2017 un proces de negocieri, care ar urma să dureze doi ani, cu Uniunea Europeană în vederea ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar, însă Comisia Europeană a anunțat că dorește ca negocierile respective să se încheie până în octombrie 2018.

Hammond, unul dintre principalii susținători ai așa-numitului 'soft Brexit', a declarat că Marea Britanie ar avea de câștigat de pe urma unui acord privind perioada de tranziție până la părăsirea efectivă a UE.

Putem ajunge la o situație în care avem o tranziție numai dacă există o convergență de opinii ale celor două părți ale negocierilor, a avertizat Philip Hammond.

El a reafirmat faptul că viitoarele controale din Marea Britanie asupra fluxului de lucrători veniți din UE nu trebuie să ducă la scăderea ofertei de personal calificat necesar companiilor britanice. Nu mă pot gândi la vreo circumstanță în care am folosi acest sistem pentru a reduce oferta de lucrători cu pregătire înaltă, bine plătiți, a explicat ministrul britanic de finanțe, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel